Neem direct contact op: 06 - 45 49 48 23
Missie Wim Zuidberg

“Ik help individuen, teams en organisaties met het realiseren van hun ambities en doelen door persoonlijk leiderschap en positieve communicatie te ontwikkelen.”


Als je mij vraagt wat ik de belangrijkste eigenschap van een mens vind dan is dat zelfreflectie: het vermogen om jezelf een spiegel voor te houden, verbanden te leggen tussen wat je doet en wat je bereikt, hier lering uit te trekken en toekomstig gedrag te veranderen. Met dit vermogen kun je heel veel bereiken. 


Zelfreflectie ligt dus ook ten grondslag aan je succes. Het vergt soms moed om op een diepere laag naar jezelf te kijken, je kwetsbaar op te stellen en om verantwoordelijkheid te nemen


Reflecteren kun je leren. Het is een fundament van mijn trainingen en coachtrajecten: jezelf als basis van de verandering kiezen. En van daaruit aan de slag om doelen te verwezenlijken. Zelfreflectie is een de pijler van persoonlijk leiderschap.


Door op een liefdevolle manier trouw aan jezelf te blijven, blijf je oorsponkelijk en authentiek. Niet defensief of aggresief maar vanuit de verbinding met jezelf. 


Dat probeer ik dagelijks in de praktijk te brengen en in mijn werk aan anderen mee te geven.  


Zelfreflectie geldt natuurlijk ook voor mijzelf. Met grote regelmaat sta ik bij mijzelf stil en ontwikkel ik mijn professionele gedrag. Van feedback en intervisie leer ik telkens weer. En binnen opdrachten stel ik mij kwetsbaar op en ben ik aanspreekbaar op het proces en het resultaat.


Anderen geven mij terug dat ik zeer sterk ben in het spiegelen, liefdevol confronteer, humor heb en heel makkelijk vanuit mijn gevoel terug kan geven hoe ik keuzes en gedrag van anderen ervaar. 


Mijn achtergrond bestaat uit een diversiteit van opleidingen en trainingen waaronder: NLP, Transformatieve mediation, Train de trainer, een certificering voor het LSI instrument en provocatieve coaching. Ik heb een warm hart voor filosofie dat voor mij tevens een bron van inspiratie is. En van de ‘school of life’ heb ik erg veel mogen leren. Mijn stijl van werken is in balans gericht op rationele, emotionele en fysieke factoren. 


Oh ja, voor ik het vergeet: ik vind dat een ontwikkelproces ook plezier mag brengen. Humor en ruimte om te experimenteren zijn vaste ingrediënten in mijn manier van werken.


Omdat ik professionaliteit hoog in het vaandel heb staan conformeer ik mij voor alle ontwikkelingstrajecten aan de beroepscode van de NVO2.

  • Text Hover